Smakprov

Han kom stolt som en liten tupp och visade upp sin fångst: 7 respektive 10 cm abborre.

- Nu ska jag smörsteka, sa Herrn mittemellan och jag nickade stumt. För rensa fisk har jag faktiskt aldrig gjort. 

Men även den här gången var det någon annan som klarade biffen. Eller rättare sagt fisken.

Herrn mittemellan rensade och "fjällade" så att det stod härliga till. Sedan åkte stekpannan fram och en STOR klick smör.

- Jag ska smörsteka, sa Herrn mittemellan igen med märkvärdig min.

Och det gjorde han. Sedan serverades härligheten i tre portioner.

Stora som en enkrona var.

Fast det vet man ju.

Saken är helt klar.

Ju finare mat - desto mindre portioner.


Kommentarer
Postat av: Markattan

Japp, så är det. Ju finare desto mindre.

Undrar om jag var finare förr, när jag var mindre...



Markattan, stundom förbryllad

2009-10-01 @ 08:53:33
URL: http://markattans.blogg.se/
Postat av: Kotte

Härligt!

Smörstekt abbore är goa grejer, speciellt om man kan fiska och rensa alldeles själv.

2009-10-01 @ 09:06:02
URL: http://enkottestankar.blogg.se/
Postat av: Den hemska tvillingen

Ja men det där kom ju som ett brev på posten va...du som ogillar att laga mat (har jag för mig att du fräste om en gång för ett tag sen) Nu får du ju pytteportioner av finaste valör serverade.

2009-10-01 @ 09:08:59
URL: http://theterribletwins.blogg.se/
Postat av: Selma

Vankas det delikatesser så vankas det delikatesser.

2009-10-01 @ 09:14:27
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Lisa

Hihi.. TACK!!



Då är det precis som det SKA vara då :)

Precis som på finrestaurang!

Hihi..



kram på dej!

2009-10-01 @ 09:37:59
URL: http://fliza83.blogg.se/
Postat av: Ännelaij

Kanske han är en blivande kock?

wooooow.

Vad roligt, sedan kan han lägga två sparrisar i kors så är saken biff..eller ja, som du skrev, fisk.



Underbar grabb iaf.

2009-10-01 @ 10:43:16
URL: http://bradag.blogspot.com
Postat av: Cina

Kulinariska delikatesser som heter duga! Och aborre som är så gott! Jag har en blå kockmössa till övers om det skulle kunna vara något för Herrn Mittimellan?!

2009-10-01 @ 11:30:01
URL: http://cinaslada.blogspot.com/
Postat av: Malin B

Dte är ju mycket, mycket godare när det är LITE att dela på och man har fixat det själv.

Det vattnas i munnen! Även om det var mera smör än fisk denna gång. ;)

2009-10-01 @ 13:09:07
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Spader Madame

Herrn mittemellan äger ju! När Junior och hans kompis fiskade här för någon månad sedan hade Spader en enorm tur. Den andra mamman visste hur man tog hand om aborrarna... annars hade man kunnat ta Spader av daga direkt...

2009-10-01 @ 13:15:44
URL: http://www.spadermadame.blogspot.com
Postat av: Therese - Lurans blogg

Jag ahr snickrat på ett inlägg om din bok som jag publicerade idag, jag hoppas det är okej med dig? Jag lånade omslaget på boken från din hemsida. Och grattis til framgången får jag väl säga! :-) (hade spion på bokmässan) Kram!

2009-10-01 @ 14:00:14
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Laila

Tänk på att du fick äta på en fin restaurang och maten var riktigt färsk! ;-)

2009-10-01 @ 14:32:16
URL: http://tillklippt.blogspot.com/
Postat av: Kerstin

Mmm...låter smaskens..

2009-10-01 @ 14:32:27
URL: http://osloskanskan.blogspot.com
Postat av: Fyrbarnsmamman

Stämmer! Ju mindre mat du får desto exklusivare är den! :)

Kram

2009-10-01 @ 14:57:43
URL: http://http.//www.tess74.blogspot.com
Postat av: Ulla

Hahaha! Du skriver så underbart roligt.

2009-10-01 @ 16:54:21
URL: http://ulla67.blogg.se/
Postat av: Petra

Som fransk mat då, lite och lite dyrare! Kram

2009-10-01 @ 17:06:39
URL: http://petra-vardagligating.blogspot.com/
Postat av: Znogge

En fiskbit i ena hörnet och en ärta i det andra då! Säkert hur gott som helst i alla fall!

2009-10-01 @ 18:26:19
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: hemma hos Bus

Tillagat av äkta kärlek, smakade säkert underbart.

Vad skoj med din bok, jag ska absolut försöka att hitta ett exemplar.

Hoppas att du har det bra. Kram kram

2009-10-01 @ 18:26:31
URL: http://ulriksfors.blogspot.com
Postat av: Everyday Matters

Påminner liiite aaaningen om igår när jag hade en stek i ugnen och min kära far stod på trappan med flera kg orensad strömming. Jag älskar smörstekt färsk strömming ...som ngn annan har rensat...och stekt...

Postat av: engelsson

Nämen se på bara den..gourmetmat som heter duga..då hoppas jag du åt saaaakta o njöt av maten o inte bara glufsade i dig.."tittar strängt"

2009-10-01 @ 19:48:44
URL: http://engelsson.blogg.se/
Postat av: Speja

Markattan: Hahaha, det tror jag då rakt inte...

Kotte: Ja, det var riktigt mumsigt.

Den hemska tvillingen: Inget undgår ditt skarpa öga, stämmer helt.

Selma: Just det, då kan man inte frossa.

Lisa: Gourmetrestaurang;)

Ännelaij: Ska tipsa honom om sparrisarna!

Cina: Möjligt:)

MalinB: Ja, hade det varit några kilo abborre så hade det ju inte varit lika delikat.

Spader Madame: Ibland är det bra med assistans.

Therese: Helt OK, blir bara glad!! Spion på mässan, hm, någon som pratade med mig?

Laila: Ja, det kunde jag i alla fall vara säker på.

Kerstin:Det var det också!

Fyrbansmamman: Ja, nu har Herrn mittemellan lagt ribban högt.

Ulla: Tack, snälla du.

Petra: Oui:)

Znogge: Kunde man ju tänkt sig, fast ärtor är inte så populära här.

Hemma hos Bus: Tack snälla. Kram tillbaks.

Everyday Matters: Det har vi gemensamt då:)

Engelsson: Nädå, jag uppförde mig och åt långsamt och njutningsfullt.

2009-10-01 @ 20:13:45
URL: http://spejasprov.blogg.se/
Postat av: Fjortisensmorsa

Nu blir jag imponerad! Snacka om att fixa maten själv!..dags att ta ett snack med mina busar!? ;-)

2009-10-01 @ 20:35:55
URL: http://fjortisenochmorsan.blogg.se/
Postat av: Miss Upsey Daisy

Att bli bjuden på en sådan där fin middag är en stor ära måste jag säga.

2009-10-02 @ 10:48:02
Postat av: fashionhaggan

en redig herre, den där mittemmellan, ett bra kap lär han bli, om han fortsätter på den där banan!

2009-10-02 @ 11:34:45
URL: http://www.fashionhaggan.se
Postat av: Susanna

Vilken härlig liten herre du har...å maten får han på bordet alla redan...duktigt!!...:)

2009-10-02 @ 14:44:28
URL: http://susannastankar.blogg.se/
Postat av: IKA

Det lät sannerligen smaskigt det där med smörstekt fisk! Vilken tur att mellan herrn kunde rensa så modern kunde steka fångsten :)



Ha en bra helg !!

Kram

2009-10-02 @ 15:16:27
URL: http://mellantidochrum.wordpress.com
Postat av: Pernilla

Nog är det så alltid! Vi var på finrestaurang förra helgen och sanna mina ord - portionerna var både i femkronorsstorlek och stekta i smör.

Ikväll blir det pizza och vi hoppas storleken inte liknar ett mynt :)

Kramisar

2009-10-02 @ 16:55:34
URL: http://livetsommest.blogspot.com
Postat av: Åsa

Blivande kock kanske?

2009-10-02 @ 17:27:06
URL: http://bitihopdax.blogspot.com
Postat av: strandskatan

Vilken talang ! Kocklandslaget nästa !

2009-10-02 @ 22:25:32
URL: http://gammeltacka.blogspot.com
Postat av: Lotta

Det låter fantastiskt gott! Vilken härlig liten kille du har.

2009-10-02 @ 22:54:26
URL: http://dreamsalive.blogg.se/
Postat av: Zäta

Just så. Och man kan ju alltid dryga ut med lite mer smör till exempel...

2009-10-03 @ 19:04:06
URL: http://blogg.zettervall.se
Postat av: Skatan

Så är det ju ... på franskt manér. Kram!

2009-10-03 @ 21:51:07
URL: http://skatanstankar.wordpress.com
Postat av: Tandgnisslur

Självklart, hur skulle det annars se ut. Less is more!

2009-10-03 @ 23:00:14
URL: http://tandgnisslur.wordpress.com
Postat av: Speja

Fjortisensmorsa: Kanske det, om du vill ha små gourmetportioner serverade så...

Miss Upsey Daisy: Absolut.

Fashionhaggan: Jag tror faktiskt han brås på sin far...

Susanna: Jo, det bådar faktiskt gott.

IKA: Jag hade sådan tur att han både rensade och stekte :)

Pernilla: Hoppas pizzorna var till belåtenhet - både storleksmässigt och till smaken.

Åsa: Hm, kanske...

Strandskatan: Ja, man kan ju hoppas :)

Lotta: Det var fantastiskt gott faktiskt.

Z'ta> Sm;r fukar alltid.

Skatan> eh, oui.

Tandgnisslur> Less is verkligen more!

2009-10-04 @ 19:17:15
URL: http://spejasprov.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0