Klok som en ko

Det tutar ute i hagen. Jag tittar ut. Min man kör där med sin hobbygrävmaskin. Glädjefnatt, tänker jag. Det spritter visst i tutfingret. Men så ser jag. Kossan står i vägen.

Maken tutar. Kossan tittar.

Maken tuuuutar. Kossan tittar oförstående.

Maken tuuuuuutar igen. Kossan tittar ännu mer oförstående. 

Maken tuuuuuuuutar envetet vidare. Och gasar lite. Kossan fånstirrar.

Maken tuuuuuuuuutaaaaar, gasar (och svär antagligen). Kossan får något tomt i blicken.

8 ton traktorgrävare + en man får ge vika.

Jag är imponerad. Så effektivt. Kossans hemliga vapen: rent oförstånd.

       Kossa med pondus x 3.

Något har hänt

Något har hänt med mig. Det märkte jag redan igår. Jag åkte nämligen och handlade med gummistövlar på fötterna. Rejäla, gröna och lite smutsiga Tretorn.

Det är inte så att jag är snobbig. Nä, det ligger inte för mig. Jag tycker det är väldigt intelligent att välja det praktiska före det estetiska. Fast jag har inte precis tillämpat det själv. Förut.

Men så slog det mig. Nu vet jag vad som har hänt. Mitt dagliga intag av fiskolja har gett  resultat! Min hjärna har växt. Jag har blivit finurligare.

Nu undrar jag hur långt min nyvässade hjärna ska ta mig. Fotriktiga skor och töjbara linningar är bara början. Sedan väntar världsproblemen.

Flugfasoner

Nä, vad är detta?! En liten minifluga susade rätt in i ena näsborren. På mig.

Fram med näsduken, men ingen fluga.

Så var är den nu? Och vad gör den? Utforskningar i hjärnans labyrinter? Eller - ve och fasa - funderar den på att sätta bo och bilda familj?

Bara den lilla flugan vet.

Min chef

Min chef är inte knusslig av sig. Skulle jag få en obetvingad lust att ta paus från datorn och slänga mig ner på golvet för att göra 30 sit-ups, så går det så bra så. Min chef gillar nämligen gratis personalvård. Det händer till och med att hon uppmuntrar mig till några rumpstärkande utfall också.

Och när jag blir krasslig behöver jag inte ens ringa och sjukanmäla. Nä, det besväret slipper jag eftersom jag måste knattra fram texter ändå. Dessutom är hon väldigt frisinnad angående möten. Det går lika bra att lägga upp strategier på toaletten som halvvägs in i tvättmaskinen.

Fast en sak är jag mindre nöjd med. Firmafesterna. Där är hon totalt oduglig. Det är faktiskt inte särskilt roligt när man själv är sin enda gäst.

Spark

Är det någon som vet var pepparn växer? Jag behöver nämligen den informationen. För nu har sjukdomsmonstret visat sitt fula tryne igen och jag planerar att sparka den så långt som möjligt - åt just det hållet.

Till chefen över snö och tö

Men bäste chef över snö och tö! Har du ingen strategi för din verksamhet? Inget tänk i hur du hanterar resurserna? Jag ser ingen rim och reson i att först vräka på och sedan töa bort - på bara några timmar.

Apigt

Tänk, jag har fått ett pris. Det får jag nästan aldrig utom när jag ber om det förstås och då handlar det om att betala. Katinka från bloggen Presentabel gav mig det. Möjligen tycker hon att jag är apbra, eller? Måste smaka lite på det ordet...apbra...tja, inte så dumt. Det smakar inte apa i alla fall.


Att föregå med dåligt exempel

Ibland får jag poänglösa anfall av lathet. Som till exempel när jag ska sy.

Tar jag fram symaskinen - endast vid nödfall - lyfter jag inte upp den på ett bord. Nä, jag släpar ut den från sin plats på garderobsgolvet till golvet i hallen. Sedan sitter jag likt infödingskvinna med knäna uppdragna under hakan och gasar med foten.

Det ser inte klokt ut. Åtminstone inte enligt min man.

Mina söner tittar och lär. Tänk vad de ska bli förvånade på syslöjden.

Skönhetsfläck

Nu har skurgolvet fått en skönhetsfläck. Hör bara:

Minste herrn i huset hämtar vitt nagelack. Ska bli fin. Målar hela tårna och halva golvet.

Störste herrn galopperar efter nagellacksremover. Funkar inte. Störste herrn skriker fula ord. Funkar inte heller.

Störste herrn börjar se förhistorisk ut. Stora flaskan åker fram (den med lösningsmedel alltså). Funkar inte. Störste herrn får besynnerlig ansiktston.

Slipmaskinen blir aktuell. Finkornigt. Funkar inte. Grovkornigt då? Funkar.

Störste herrn darrar på handen när det tunga artilleriet dras igång.  

Den vita färgen är nu totalt eliminerad.

Men fläcken gigantus maximus lever kvar. 


Vild och vacker

Först snöra skridskor. Sedan rätta till lockarna. Och så snabbt ut på den blänkande isen.

Inledde med en dubbel Wallenbergare, fortsatte med skänkelvikning, trippelsprång med knorr och så en tredjedels spagat som avslutning. Tjusigt.

Eller inte.

Men jag kunde ändå nöjt konstatera att de gamla takterna sitter i. Konståkeri à la moi. För när musiken väller fram ur högtalarna, när skären över isen låter så där härligt krispigt och fartvinden fläktar i ansiktet. Då är man både vild och vacker.

Åtminstone om man har obegränsat med fantasi.


Minus på hyfs-kontot

Åh, gå på Konsthall. Tjusigt. Fast mindre tjusigt med de där lite färskare människorna i släptåg.

Vi lyssnade när Djungelbandet rockade loss. Tog del av viktigt budskap och kollade på farbror med lila trikåer, mask och synliga kalsonger. Barnen tyckte att det var ganska tråkigt. Det gjorde även jag.

Fast jag höll inte för öronen. Och jag vägrade inte att klappa i händerna. Någon måste ju stå för hyfset trots allt.


Smått och gott

Konstaterade just att här sitter jag och ser ut som en fågelskrämma. Men det gör inget. Det finns ändå ingen att slösa sin charm på. Det skulle vara katten då, men han struntar i det estetiska.
                                                  
Däremot har min lille son blivit betagen av yttre skönhet. Till det stundande barnkalaset ska han slå på stort: i morse bläddrade han fram en bild på bröllopstårta i tre våningar med vit kristyr och guldkrona på toppen. Men det stannar inte vid det. Han önskar även att Bullens korv, stuvade makaroner och stekt fläsk ska serveras.

Vilken underlig meny han har satt ihop den lilla människan. Men openminded är han ju, får man väl ändå säga?


Gnagarskräck

Vi har tre ljuvliga kossor. En gul, en svart och en rödbrun. De har långa horn och lång päls. Och de äter. Tyvärr.

Tyvärr, säger jag, för att maten finns på logen. Och logen gillar jag inte av två anledningar:
1. Där finns råttor.
2. Jag måste gå in där.

För ett tag sedan tog jag med mig katten dit. Han såg intresserat på medan jag öppnade kärlet till mineralfodret. När jag stack ner handen for något runt, runt där nere på botten. Jag skreeeeek och katten spraaaaang för livet. Jag var tvungen att återuppliva mig själv för att komma därifrån.

Nu verkar det inte bättre än att min fobi har smittat . Katten får något härjat i blicken när logen kommer på tal. Därför kan jag rapportera att utfodringsförhållandena här är värre än någonsin.

Surmulet

Nu är han sur. Gårdstomten, alltså. Han har varit uppe hela natten och polerat gårdsplanen till blankaste is. För två månaders väntan på den där gröten är bara för mycket. Nu tar han inte mer skit.

Inre knot

En del minnen blir bara mer ångestdrypande med åren, medan andra faktiskt tål att ältas några varv. Som när jag gick runt med klänningen instoppad i strumpbyxorna och visade rumpan i nästan en timme på flygterminalen. Ja, det var jag. Om någon av er råkade befinna er där just då. 

Först vid säkerhetskontrollen tog det slut. En vänlig själ kom fram och sa: "Det här vill du nog inte höra..." Och det hade han alldeles rätt i. Det ville jag inte.

Sedan ägnade jag följande timme åt att gräma ihjäl mig.


Lömsk man

Himmel, vad det är kul att åka snowracer. Och stjärtlapp. Och pulka. Fast inte när man - redan innan åkturen - knäar fram som en giktbruten ko.

Det är min lömske makes fel. Efter att jag i några dagar mest liknat en fjällvan gammal lappgumma kom det fram: han hade bytt madrasser i smyg. Låtit sin kära hustru ligga hårt och obarmhärtigt och själv snusat skönt på mjuk bädd. Nu har vi bytt tillbaka. Fast inte sover jag bättre för det. Det är arbetsamt att ruva på hämnd. Nu vill jag ha en plan. Några förslag?

Finaste tavlan idagAnm. Om någon undrar - den är inte gjord av min man.

Tejp gör mitt liv svårt

Jättekissnödig. Får inte upp toalocket. Det är fasttejpat. Ska ta toapapper. Rullen bara snurrar. Pappersänden är fasttejpad. Det ringer. Får inte loss luren. Fasttejpad. Ska tvätta händerna. Vattnet sprutar åt alla håll. Kranen är förtejpad.
Det ligger ett gammalt bananskal  på skrivbordet. Försöker slänga det, men får bara med mig en liten bit. Resten är fasttejpat. Ska tända. Går inte. Knappen är tejpad. Ska använda datormusen. Den sitter fast. Ja, just det. Mycket riktigt. Fasttejpad.

Det ligger en bit tapet på golvet med tejp på. Den kommer från väggen. Konstaterar att tejp + tapet är lika med dyrt.

Prövar att höja överseende på ögonbrynet. Det har ringa verkan. Då vaknar lejonet inom mig.


Talande ögonbryn

Just nu övar jag mig på att höja överseende på ögonbrynet. Det högra. Det vänstra vill inte alls. Jag tycker nämligen att det ser sofistikerat ut. Om jag kan göra det riktigt snyggt kanske jag blir motiverad till att låta tystnaden tala här hemma. För snygg vill jag gärna vara. Och det måste i alla fall vara mer klädsamt än det rytande lejon som jag förvandlas till ibland.

Aggressivt soffbord

Vårt soffbord är livsfarligt. Blir det attackerat går det till knivskarpt försvar. Tur att vardagsrummet går i rött och vitt då, kan man ju tycka. Men blodstänk från blessyrer på fötter och armar är väl inte precis det piffet jag tänkt mig. Det ger liksom inte den rätta hemtrevliga känslan.Här står bordet och ser oskyldigt ut. 

Livet under byrån

Jag bor enkelt. Under byrån. Har en en säng gjord av en tändsticksask och får nöja mig med en trådrulle som bord.

Närmsta grannen är en dammråtta. En trist typ. Inte nog med det. Han verkar ha fler liv än katten. Försvinner ibland, men kommer alltid tillbaks.  

Vätten

Skräckhistoria

Känsliga läsare varnas. För nu blir det riktigt ruskigt. Blotta tanken på det som hände ger mig kalla kårar:

Ett tramp i hundbajs - av det gigantiska slaget - fick hela hallen att lukta dynga. Ut i tvättstugan, fram med den gamla diskborsten som vi tvättat däck med, rengöringsmedel och så skrubba, skrubba sonens stövel. Och så sniff, sniff: ah, lyckat resultat. Fint initiativ av mig. Klart duktigt.

Därefter blev det mindre lyckat. Samma diskborste hamnade i köket. Jag diskade. Min ordentlige man gjorde den hiskeliga upptäckten. Sedan gick jag och svimmade ett tag.

Ädel frukt

Med tanke på nedanstående inlägg vill jag bara säga: "all ädel frukt mognar långsamt" (även de med vissa tanttendenser). Det borde min man sannerligen glädjas över istället för att sucka och rulla med ögonen.

Tjohoooo...

Ibland springer jag runt i trädgården, tjoar och leker tafatt med katten. Eller skjutsar jag barnen i skottkärran och tjoar. Eller dansar kring utegranen och tjoar. Eller gungar - och tjoar. Det mesta av det kan väl anses vara ungdomligt ystert och lekfullt. Men tjoandet... hm, är det inte sådant som tanter gör?


Historia utan poäng

Ene sonen berättar "roliga" historier. Utan poäng. Vad sägs om den här varianten?

"Den var en ryyysssk, en tyska och en Bellman. De skulle gå in till en gris. Först gick ryyysssken in och efter en timme kom han ut. "

Paus.

Jaha?

"Sen sa han: grisen fes. Sen gick tyskan in och kom ut och sa: grisen fes. Sen skulle Bellman gå in men det ville han inte för alla hade ju sagt att grisen fes."

Det var ju förståndigt förstås.

Fint som snus

Alltså, jag är något av en kosmetikanalfabet. Det är kanske därför det tog tid innan jag förstod: de brer inte på mascara med smörkniv. De använder lösögonfransar!

Nu har även jag provat hur härligt det är att flaxa med fransar långa som fjärilsvingar. Bra att ha när flugor måste viftas bort. Och så är det faktiskt snyggt också.

Ve dig, vinterkräk

Undrar om kransar av vitlök och uppsträckta silverkors även rår på andra sorters objudna gäster? Sådana som vinterkräket. För den lömska typen smyger nämligen runt här på bygden.

Nä, antagligen hjälper inget - inte ens alcogel. Inte ens min rynkade panna. För igår morse kom det på besök. Utan att ens knacka.

Ja tack

För att skapa lite balans här på bloggen efter mitt förra negativa inlägg, vill jag bara säga ja tack! Ja tack till lite mer blåa himlar, en lagom gnutta snö - sisådär en tvärhand högt, pulkarace och snögubbskonst. Det skulle sitta fint just nu. För här har vi hoppat sönder den fjuttiga isen på alla vattenpölarna och gungat oss gröna ända bort till Kina. Nu krävs det lite mer rekvisita för att hålla oss igång.

Nix, pix, lingonmix

Undrar om en tatuering skulle hjälpa? En mitt på pannan. En som stavas N-E-J. För jag är så trött på att säga själva ordet. Eller kanske jag kunde skrynkla ihop pannan så pass att blotta åsynen avskräcker. Fast det funkar möjligtvis hemma och på stan, men knappast per telefon. 

I alla fall börjar alla dessa nej bli plågsamma. Särskilt de som gäller mobilabonnemang. Och särskilt de som riktar sig till säljarna som lurar utanför och i affärerna . Så ni som vill sälja abonnemang, bespara er mödan. Read my lips och för all del även min panna: NEJ TACK!

RSS 2.0