The real thing
Så nu har världen fått skåda nya skapelser.
Det är fantastiskt vad jag kan.
Det liknar faktiskt inte något annat. Alls.
Så nu vill jag slå ett slag för naturliga kakor.
Med skavanker.
Inte sådana där modellkakor.
Som på bilderna. I receptböckerna.
Ja, ni vet. Retuscherade och tillfixade.
Oooonaturliga.
Så ser faktiskt inte verkligheten ut.
Det vet man ju.
Eh, eller hur?
Tillägg: Radiorösten har spårlöst försvunnit. Utan ben - inga fotspår. Utan huvud - inget vett att säga hejdå. Inte ens ett litet eko har stannat kvar. Hör av dig om den dyker upp i en lada nära dig. Ryyyysaren fortsätter...att vara ett mysterium.
Jag bakar aldrig kakor. Det enda bakande jag gör är cheescake eller kärleksmums - ty en gång var per år. Jag är djupt impad av att du bakar riktiga kakor. Vilken sort blev det?
He he... numera har jag blivit vis och bakar naturliga kakor. Svunnen är den tid då jag gjorde tre satser Snoddas för att få ihop ett tillräckligt antal presentabla bitar att lämna till cafeterian vid fotbollsplan.
Man blir klokare med åldern, det är sant!
Modelkakor det vill man inte ha, man vill ha många ojämna och lite fula så att man kan äta dem själv med gott samvete.
Med åren har jag blivit misstänksam mot alltför perfekta bakverk, det ska ju synas att det är hemmagjort. Å andra sidan tog det lite tid att samla mod att ställa fram mina bakade kakor överhuvudtaget. Men år ger mod! I bästa fall!
Gillar din blogg! Första besöket här!
Är det bara gjort med kärlek och omtanke spelar utseendet ingen roll. Själv bakar Markattan aldrig, det beror inte på oförmåga utan på att jag inte helst inte äter kakor. Synd att det inte märks mer på mig bara...
Markattan, håller utkik efter hemska radioröster
Join the dark side, they have cookies -also! KRAM!
Köpekakor är helt enkelt fantastiska ;D
Det är som köttbullar, vem kan få dom perfekt runda?
Tur att inte smaken sitter i formen!
Kram ☺
Gör en egen kakbok, vetja. En som visar hur kakorna faktiskt ska se ut. ;)
Skickar du ett smakprov?
Ha en fin dag.
E inte allt hellyle perfekt i sweden?
AnnikaN: På barnens begäran blir det lite bak ibland. Har förträngt vad de hette men det var mördeg som rullades med maräng som fyllning. Mina kluddar blev fula som stryk men smakade mums:)
Alba: Får se om mitt förstånd växer till sig:)
Tanten: Bra sagt!
Cina: Roligt att du kikar in, modiga människa;)
Markattan: Känns tryggt att du håller utkik, men äter du aldrig kakor...dricker du kaffe då?
Spader Madame: Joina och joina, håller mig nog hellre till himmelska bakverk;)
Tant T: De är i alla fall inte lika jobbiga...
Segsliten: Det är ju ändå innehållet som räknas, kram.
Kerstin: Du är modig du, smakprov...haha. Och egen kakbok, inte så dum idé kanske:)
Daniel: Nä, inte precis här i alla fall;)
Markattan dricker gärna kaffe, och ofta. Det är ytterst sällan jag äter kakor, bara när någon trugar. Gillar det helt enkelt inte så värst. Så tro för all del inte att jag gör någon uppoffring. Det är samma med godis, det kan jag lätt avstå ifrån. Men kommer vi till choklad är det en annan femma, och ostbågar mmmmmm.
Markattan
Vad har du nu bakat för något? Tror säkert det blev gott i alla fall ;0)
~Livet i byn
Bäst du har Gavalia hemma om den kommer tillbaka...
Markattan: Skönt att höra att du är mänsklig. Och i ärlighetens namn föredrar jag också choklad framför kakor....mmm, choklad. Dessutom är jag också storätare av just ostbågar:)
Livetibyn: Något med mördeg och maräng - gott men fult, som sagt;)
Znogge: Jag håller nog pannan varm;)
Jag tror kakorna är goda. Allt blandas ju i magen ändå. Dessutom brukar kakor inte vara så långlivade ändå..
Åh jag minns ännu dom där rivna ingefärskakorna du gjorde när vi var på besök. En gång hade jag bullkalas och Jesses bullar var perfekta medans mina var lite hur som helst... hans var minsann lite godare för han kvalde så tunt så tunt så det blev en massa goda lager men Per-Ola kom till min räddning och sa att mina var godast. Så det var den lilla sagan! Hoppas allt är bra med dig goa goa Cecilia!
Ha,ha...räknas naturligt vidbrända?? Så brukar mina bli och det är 100 år sedan jag försökte sist...
Kanske man ska våga kasta sig ut...våga språnget rakt in i bakandet...
Kram
Som bakverk ska vara med andra ord;) Tur man inte har någon lada!
Har man gasugn som jag så vet man bättre än att baka! Kladdkaka gå ann att tillaga men då är den alltid mer kladdig upptill än i botten :(
Längtar till den dagen jag har en riktig spis med en riktig ugn... men det kommer ju inte att hjälpa mig med problem nummer två, att det ALLTID kommer hund eller katt hår i mina bakverk! Jag förstår inte hur jag lyckas eller jag kanske borde säga misslyckas... Det gäller att inte vara finkänslig när man är hos mig ;) Och ja vi städar noggrant minst en gång i veckan!!!!
Haha, ja fram för naturliga former på bakverk oxå...bara det är gott så ;)
Ha de fint, kram
Säkert är de goda dessa kakor med skavanker.:-) Kram
Jag röstar ner modellkakor! Det ska ju synas att dom är hembakta!!
Kram T
Kan man inte få se en bild på de naturliga skapelserna? Eller är de redan uppätna?
Hehe... det är sant. Men kom igen nu, få se en bild på dina underverk. ;)
Vad mysigt att du har bakat. Det ska inte vara helt perfekt det man bakar, annars smakar det inte lika gott heller :-).
Ja, skorna jag hittade i garderoben bakom allt skräp var bonus ler.
Kram
strömma
Vad mysigt att du har bakat. Det ska inte vara helt perfekt det man bakar, annars smakar det inte lika gott heller :-).
Ja, skorna jag hittade i garderoben bakom allt skräp var bonus ler.
Kram
Det låter som om dina kakor blev charmiga. Och goda. Och det är ju huvudsaken. Jag håller med om att hembakat skall se hembakat ut. Annars är det liksom ingen mening med det hela.
Jag älskar att laga mat och gör det gärna, men därifrån till att baka är steget långt! Jag hatar det! Och de gångerna jag försöker resulterar alltid i liknande skapelser som de du beskriver. Men visst är de naturliga! =)
Och visst måste de där tagna bilderna vara retuscherade. Finns inget annat alternativ! ;)
Kram och sov gott!
kakor är bra hur dom än ser ut :)
Huvudsaken är att dom smakar mumsigt. Men inte heller det är något jag lyckas med jämt. Har en förmåga att glömma tiden i ugnen.
JA! Fram för fula kakor med bakglädje. Det finns allt för mycket retucherade saker i alla fall =)
Nej, det är ju sällan kakorna ser ut som i böckerna. Men är det hembakat så ska det väl synas. Vad är det annars för mening med det förutom att det är mycket godare förstås :)
Alla: Tack för uppmuntrande ord! Jag ska inte misströsta när det både går att tugga och svälja ner;)
Lisa: HEEEJ! Härligt att höra av dig, sötaste du!
Jag tycker det är viktigt att kakorna jag äter har personlighet. I julas hade vi t o m namn på våra pepparkakor.
Agneta: Mat med personliga namn kan annars vara svårt att äta upp;)